Breaking News

Onsdag den 1. april 2020

Breaking News

Der er kommet nye adfærdsregulerende regler for fuglefolket!

Regeringen har valgt at følge de engelske og tyske tiltag – den eneste form for ornitologi, der derfor vil være tilladt i april/maj, er observationer ved din bolig.

Det forlyder fra pålidelig kilde, at regeringen har talt med DOF’s førende ekspert vedrørende fuglefolks adfærd, idet det er kommet regeringen for øre, at fuglefolk har det med at stimle sammen, både på de gode fuglesteder, og når sjældnere fugle dukker op.

Der har været talt om at indføre et nummersystem (som hos bageren) eller bruge ”kundemarkeringer” med gaffatape som i supermarkederne, men begge forslag er faldet til jorden, dels har været stort uenighed om, hvor mange fuglefolk man kunne tillade på de enkelte lokaliteter, dels at ideen med gaffatapen garanteret vil give en række en tekniske problemer. Både terrænet karakterer og fuglenes bevægelser rundt i landskabet er uoverskuelige udfordringer.

En af de seneste sjældnere fugle der er blevet set i vores område, er en Sibirisk Fløjsand, der blev iagttaget på havet fra et klitområde. Det kunne blive et godt reality show at se teknikerne rode med gaffatapen i sandet efterhånden som anden langsom drev med strømmen langs kysten.

Det hele er ikke blevet bedre af, at DOF’s adfærds ekspert skulle have oplyst, at fuglefolk generelt har meget dårlig køkultur. og at forholdene tit kan være ret kaotiske, når en super raritet dukker op.

DOF har modtaget det nye dekret med blandede følelser. Det er selvfølgelig ærgerligt, at vi kommer til at gå glippe af både de gode fuglesteder og de sjældne fugle her når foråret kulminerer i de næste par måneder, men som ved skæbnens ironi, har DOF faktisk et projekt, der er som skræddersyet til den aktuelle situation – Boligbirding.

Den aktuelle situation taget i betragtning på netop denne dag, kan man sige at Boligbirding indeholder elementer af både alvorlige og sjove karakterer.

Projektet har allerede vist, at der kan observeres overraskende mange og faktisk også spændende arter ved vores boliger, så du skal ikke afskrive foråret helt. Der er garanteret også gode muligheder for at du får fine oplevelser ved din bolig.

En af de flittige tastere i DOFbasen har denne kommentar til meldingen: ”Det bliver godt nok et problem at nå op på de 300 daglige indtastninger, men hvis jeg deler dagen op i 10 minutters ture, bør det kunne lade sig gøre. På 10 minutter kunne jeg nok få 15 arter, så skal jeg kun ud 20 gange i løbet af dagen, så er den hjemme.”

Helt anderledes forholder det sig i twitcher miljøet, hvor en af landets toplister anfører: ”Jeg kommer til at mangle de regelmæssige adrenalin kick. Jeg har overvejet at sende en sms til mig selv, og snuppe kareten og køre 4 gange rundt om kvarteret, men jeg tvivler på, om det er nok til at få gang i adrenalinpumpen.” Fra DOF’s adfærds ekspert lyder rådet: ”Start på en matrikelliste. Arterne er måske ikke helt så ophidsende, men den første tid vil de i alt fald stå i kø. En liste vil vel altid være en liste.”

Boligbirding indeholder mange seriøse elementer, men er først og fremmest en personlig udfordring til dig – hvor godt kan du gøre det, afhænger alene af dig selv.

Boligbirding giver - specielt på denne dag - også god tid og lejlighed til at overveje, hvad der er alvor, og hvad der bare er skæg og ballade.

God obs de kommende måneder.