Fugleåret 2017

Fredag den 31. august 2018

Fugleåret 2017

Så er arbejdet med at skrive årets bidrag ved at være veloverstået, men du må stadig væbne dig med god tålmodighed inden publikationen dumper ind i din postkasse.

Hvorfor så denne notits?

Sagen er, at der mangler skribenter til Fugleåret. Der er en fast artsliste, som man ønsker at skrive om hvert år, men det er desværre ikke lykkedes at få uddelt alle arter. Flere forfattere – inklusive undertegnede – har taget nogle flere arter end normalt, men der mangler altså et godt stykke inden vi har fuld dækning.

DOF Vestsjælland er ikke alt for godt repræsenteret i forfatterskaren. Kan vi gøre noget ved dette i 2018? Hvis du ikke er helt sikker på, om det er en udfordring, du har lyst til at tage op, kunne du måske prøve at skrive et lokalt bidrag om en arts forekomst i vores område, her på hjemmesiden.

Vi har lavet en oversigt, der viser, at der er 43 arter, hvis forekomst i Vestsjælland er beskrevet på et eller andet niveau her på hjemmesiden.

Tryk her for at se oversigten.

Datoen i oversigten viser, hvornår artiklen er lagt på hjemmesiden – det er også et link, så hvis du trykker på adressen, der fremkommer, når du holder musen hen over datoen, kommer du til artiklen.

Der er masser af arter at vælge imellem. Nogle af de arter vi tidligere har skrevet om, kunne måske også trænge til en ajourføring. Du er helt frit stillet både med hensyn til valg af art og til valg af område. Dit indlæg behøver ikke at omhandle hele Vestsjælland, det kunne også være en kommune eller måske en lokalitet – der så eventuelt kunne omhandle flere arter.

Vi er kort og godt interesseret i faunistiske artikler – små som store – her til hjemmesiden.

Send gerne en mail til undertegnede med dine ønsker – så vi undgår ”dobbelt arbejde” (nogle arter er jo mere populære end andre).

Lasse Braae