Dagens Atlashistorie

Onsdag den 18. maj 2016

Da vejret her til morgen ikke indbød til de store lokale ornitologiske aktiviteter tænkte jeg - i dag skal der tages hul på mit nye Atlaskvadrat.
Kl. 07:00 stod jeg ude på den første lokalitet, og de næste 4 timer bød på en del positive overraskelser.
Nu om dage får man jo lidt hjælp af andre, så inden jeg gik i gang, var der registreret 36 arter i kvadratet, heraf 12 sikre og 15 sandsynlige.
Da jeg var færdig var tallene: 60 arter, heraf 17 sikre og 22 sandsynlige.
For 33 arter blev sikkerhedsniveauet for registreringen hævet - og så er der yderligere en del arter, der er blevet klar til en bekræftende registrering om en uge.
De mest bemærkelsesværdige observationer var:
Ny Skarvkoloni! - dog kun 2 par og 1 Digesvalekoloni med mindst 150 par, nok den eneste store (i alt fald kendte) koloni i denne ende af regionen.
En syngende Bomlærke forhøjer altid stemningen heroppe i det kolde nord, et par Rørhøge i display og en Nilgås der lidt ensomt forsøgte at finde en partner mellem de mange Grågæs, var første Atlasregistreringen af arten i vores område.
Selv om barren er sænket en del i forhold til normalt intenst fuglekikkeri her i maj måned, så vil jeg sammenfatte dagen som yderst tilfredsstillende og kan kun anbefale, at man tager på registreringstur i et fremmed kvadrat.
Jeg fik besøgt en del ret spændende steder, hvor jeg aldrig har været før, selvom kvadrat kun ligger 10 km fra mit "hjemområde".

LB