Fuglepigerne til Eskebjerg Vesterlyng
Lørdag den 9. januar 2010 09:30 - 14:00

Fuglepigerne til Eskebjerg Vesterlyng

Lørdag den 9. januar kl. 9.30 til ca. 14.00

Fuglepigerne var på tur til Eskebjerg Vesterlyng i januar måned 2009. På den tur var vi så heldige at se bjerglærker. Nu gentager vi turen for igen at lede efter bjerglærker og andre vinterfugle.

Vi mødes på parkeringspladsen ved Alleshave kirke. Vi kører først den korte tur til Alleshavebugten, som plejer at give gode fugleoplevelser. Herfra kører vi til Alleshave bådlaug og parkerer bilerne. Vi går langs stranden og ser, hvad der gemmer sig i strandkanten. Vi laver et par stop undervejs for også at se efter, hvad der ligger ude på vandet. Vi går videre op gennem lyngen og fra det åbne land gennem et område med spredte buske. Vi går derefter gennem en lille skov med mejser mm., og videre langs hegnet, der afgrænser området. Vi går igen over et mere åbent område tilbage mod bilerne, hvor vi sikkert møder de fritgående kreaturer. Gåturen er på 5-6 kilometer. Vi holder en spisepause undervejs, så medbring lidt at spise og drikke.

Tag tøj på, der passer til vejret, og et par gode travesko/støvler.

Find Alleshave kirke på Kraks kort – klik her for at komme til Krak, klik derefter på kort, så skulle Alleshave kirke gerne dukke op.

Eskebjerg Vesterlyng er et meget flot naturområde med Sjællands største strandhede. Læs om området her:

Turledere Merete Crone (mcfluen@hotmail.com) og Jette Reeh (jette.reeh@gmail.com) tlf. 40 55 87 65

Tilmelding ikke nødvendig, men ses gerne pr. mail.